Brandbeveiliging

Nieuws

20 jaar werkzaam bij Kling brandbeveiliging. 4-1-2022
Het jaar begint feestelijk bij Kling Brandbeveiliging met een jubileum.
Onze monteur Berry is alweer 20 jaar bij ons in dienst en daar zijn we trots op.
         

#klingbrandbeveiliging #jubileum #nistelrode #brandveiligheid #brandbeveiliging
Lees verder...
Legionella in brandslanghaspels 28-9-2021
De legionellabacterie groeit het beste in water met een temperatuur tussen de 20 en 50 graden Celsius. Als het water in hele kleine druppeltjes (nevel) in de lucht komt, kan iemand de bacterie inademen en besmet raken. Van nature komt de bacterie voor in grond en in water.

Wat zijn de klachten bij een legionellabesmetting?
De meeste mensen worden niet ziek als ze de legionellabacterie inademen. Als er klachten ontstaan, gebeurt dat meestal binnen twee tot tien dagen nadat de bacterie is ingeademd. Sommige mensen krijgen milde, griepachtige klachten. Dat gaat na een paar dagen vanzelf weer over. Heel soms veroorzaakt de legionellabacterie een ernstige longontsteking. Dat heet ook wel veteranenziekte of legionellalongontsteking. Deze longontsteking kan zo ernstig verlopen dat mensen eraan kunnen overlijden. Er bestaat geen vaccin tegen de legionellabacterie, de behandeling met antibiotica is wel mogelijk.

Mensen die meer kans hebben om een ernstige longontsteking te krijgen zijn ouderen, mensen met een slechte gezondheid of een verminderde afweer en rokers. Longontsteking door Legionella komt bijna nooit voor bij mensen die jonger zijn dan 40 jaar.

Hoe raken mensen besmet met legionella?
Als mensen kleine druppeltjes water met de legionellabacterie inademen, komt de legionellabacterie in de longen terecht. Daar kan de bacterie klachten veroorzaken. Mensen worden niet ziek door het drinken van besmet water. Een patiënt draagt de legionellabacterie niet over naar andere mensen. 

Het inademen van legionella kan gebeuren via:
• Sproeien van water zoals bij douches, fonteinen, hogedrukspuiten of brandslangen.
• Luchtbellen brengen in water zoals bij bubbelbaden.
• Bepaalde type afvalwaterzuiveringsinstallaties waar ook lucht aan het water wordt toegevoegd.
• Luchtbevochtiging door apparaten die water vernevelen. Voorbeelden zijn apneuapparatuur en sommige luchtkoelers.
• Natte koeltorens. Waterinstallaties die gebouwen of industriële processen koelen door vernevelen van water.

Risico op legionella in brandslanghaspels
Een brandslanghaspel heeft een legionella risico. Wanneer de haspel op een warme plek hangt kan het water aangetast worden door deze bacterie. Als u de haspel gebruikt terwijl er legionella in zit, kunt u de kleine druppeltjes die op dat moment vrijkomen, inademen. De hoofdafsluiter dient hierom ook altijd verzegeld te zijn. Eens per jaar komt de monteur om onder andere de haspel te gebruiken. De haspel dient ook altijd te beschikken over een legionella waarschuwing. Door de haspel goed af te sluiten nemen de gunstige levensomstandigheden van de bacterie af omdat het zuurstofgehalte beperkt is.
Lees verder...
Maak kennis met de Evac Chair 900H Powered. De motor aangedreven evacuatiestoel. 21-9-2021
De 900H Power is een gemotoriseerde Evac+Chair met 24V Lithium-Ion accu. 
Het elektrisch aangedreven Belt Track-systeem vermindert handmatige handelingen en maakt opwaartse en neerwaartse evacuatie mogelijk. 
Het is snel, compact en gemakkelijk te bedienen en vergemakkelijkt een vlotte en veilige evacuatiemethode voor personen met een beperkte mobiliteit.

Kenmerken
Gebruiksvriendelijk bedieningspaneel
Hiermee kan de gebruiker de snelheid en richting (omhoog/omlaag) van de evacuatie regelen.
Hoofdsteun
Ondersteunt het hoofd en de nek van de passagier voor meer comfort.
Duwhandgrepen
Maakt het mogelijk de stoel gemakkelijk te manoeuvreren op vlak terrein.
Elektrisch aangedreven Belt Track Systeem
Vermindert handmatige handelingen en zorgt voor een soepele opwaartse / neerwaartse evacuatie.
Armsteunen
Biedt passagiers comfort, ondersteuning en hulp bij het in- en uitstappen.
Veiligheidsgordel
Geeft extra veiligheid aan de passagier.
24V lithium-ion accu
Drijft de motor aan en rijdt zo de stoel omhoog en omlaag. Een volledige opgeladen accu levert energie voor 150 trappen (ca. 75 etages).
Extra bedieningshendels
Stelt een 2e persoon in staat om, indien nodig, te assisteren bij de bediening.
Voetensteun
Biedt de passagier een veilige plek om zijn voeten te laten rusten tijdens evacuatie.

Voordelen
• Snel & eenvoudig in gebruik
• Bediening door één persoon
• Brandbestendig
• Zwaar tillen wordt voorkomen
• Kwaliteits- en veiligheidscontroles worden tijdens de fabricage voortdurend
   uitgevoerd


Specificaties
• Hoogte: 1120 mm ingeklapt / 1600 mm uitgeklapt
• Breedte: 520 mm ingeklapt / uitgeklapt
• Diepte: 270 mm ingeklapt / 1220 mm uitgeklapt
• Gewicht: 32 kg (met accu) / 30 kg (zonder accu)
• Maximum draaglast: 160 kg
• Motor: 200W (power) / 24V (voltage)
• Gemiddelde snelheid (m/s): 0,2 (trap opwaarts) / 0,3 (trap afwaarts)
• Levensduur accu: 90 min (gebruik) / 3-5 jaar (levensduur)
• Oplaadtijd: 5 uurLees verder...
Welkom terug op kantoor! 1-7-2021
Welkom terug op kantoor!
Vanaf 1 juli gaan veel versoepelingen in wat betreft de coronamaatregelen. Het advies werk thuis, tenzij niet anders kan en de mondkapjesplicht komen te vervallen. Bovendien zijn steeds meer mensen gevaccineerd. Het lijkt erop dat zowel werken als privé weer wat normaler wordt. Maar wat is "normaal" na zo’n lange tijd van corona, regels en uzelf aanpassen?

Over 1 ding lijken onderzoekers het eens; onze manier van werken is door corona drastisch veranderd. Thuiswerken blijft een belangrijke en blijvende rol, in combinatie met werken op kantoor, zo wordt voorspeld. Een nieuwe hybride wereld. Is jouw bedrijf al klaar voor de combinatie van thuis en op kantoor werken? Een warm welkom en voelen dat je gewaardeerd wordt is voor alle collega's belangrijk. Zorg daarom voor een prettige, veilige en gezonde werkomgeving.

Betere brandveiligheid op kantoor!

Blusapparatuur dient jaarlijks gecontroleerd te worden door een REOB-erkend onderhoudsbedrijf. Behalve uw verzekeringmaatschappij eisen ook de Arbowet, de Wet Milieubeheer en de arbeidsinspectie periodiek onderhoud. Controle en onderhoud van brandblussers wordt gepleegd conform de wettelijk vastgestelde normen.

Meer weten? Klik hier!

Zijn er voldoende EHBO/BHV materialen aanwezig?

Veilig werken op kantoor is nog steeds 1 van de basisregels en blijft ook na een periode van corona van groot belang. De Arbowet schrijft voor dat de inhoud van verbandtrommels jaarlijks gecontroleerd dienen te worden. Tijdens de controle wordt onder andere naar de houdbaarheidsdatum van de verbandmiddelen gekeken. De verbandtrommel wordt eventueel aangevuld en uiteindelijk wordt een goedkeuringssticker aangebracht. Kling brandbeveiliging controleert verbandtrommels zowel op locatie als in onze werkplaats.

Wij leveren ook verbandtrommels en tassen, pleistermaterialen, brandwondenproducten, wondverzorging, watten, snelverband en windsels uit eigen voorraad.

Meer weten? Klik hier!

Is de evacuatie bij uw bedrijf op order?

Iedere organisatie is volgens de Arbowet verplicht om voor een ontruimingsprocedure te zorgen. Daarnaast moeten medewerkers zodanig zijn voorgelicht en geïnstrueerd dat zij bij een calamiteit zelfstandig het pand kunnen verlaten. De ontruimingsprocedure mag naar eigen inzicht van de werkgever worden opgesteld.

In het ontruimingsplan worden de ontruimingsprocedure, de instructies voor het personeel en de taken voor de bedrijfshulpverleners schriftelijk
vastgelegd. Hoe kunt u deze werkomgeving vormgeven?

Meer weten? Klik hier!

Opgeleid personeel is belangrijk!

Het kabinet neemt bedrijfsveiligheid serieus en heeft het belang van EHBO-, BHV- en veiligheidstrainingen onderkend! Kling-opleidingen is dan ook weer volledig geopend. Er zijn nieuwe richtlijnen, en wij zijn vanaf 1 maart 2021 weer gestart met alle cursussen. We werken volgens de RIVM richtlijnen. In de versoepelingen van de coronaregeling worden EHBO-, BHV- en veiligheidstrainingen voor beroep en bedrijf expliciet genoemd. Alle bedrijven, instellingen en organisaties kunnen weer een opleiding aanvragen.

Cursussen die u bij Kling-opleidingen kunt volgen zijn BHV, EHBO, AED en reanimatie, kleine blusmiddelen, REOB – ODB, VCA en heftruck.

Meer informatie over opleidingen? Klik hier!

Neem contact op voor meer informatie of een afspraak. We denken graag met u mee en geven u graag advies. Bel: 0412-612830
Lees verder...
Verlenging servicecontract Kling / IBN tot 2024 5-1-2021

Eind vorig jaar hebben we een goed gesprek gehad met de inkoop adviseur van de IBN. Zij waren erg te spreken over de goede samenwerking van de afgelopen jaren en het proactief meedenken van onze servicemonteurs. Ook ons opleidingscentrum heeft hier een grote bijdrage in gehad. Het personeel wordt competent opgeleid om adequaat te kunnen handelen bij calamiteiten.


Wilt u ook uw brandveiligheid en veiligheidstrainingen goed geregeld hebben neem dan contact met ons op.

Lees verder...