Nieuws

Welkom terug op kantoor!

donderdag 1 juli 2021
Welkom terug op kantoor!
Vanaf 1 juli gaan veel versoepelingen in wat betreft de coronamaatregelen. Het advies werk thuis, tenzij niet anders kan en de mondkapjesplicht komen te vervallen. Bovendien zijn steeds meer mensen gevaccineerd. Het lijkt erop dat zowel werken als privé weer wat normaler wordt. Maar wat is "normaal" na zo’n lange tijd van corona, regels en uzelf aanpassen?

Over 1 ding lijken onderzoekers het eens; onze manier van werken is door corona drastisch veranderd. Thuiswerken blijft een belangrijke en blijvende rol, in combinatie met werken op kantoor, zo wordt voorspeld. Een nieuwe hybride wereld. Is jouw bedrijf al klaar voor de combinatie van thuis en op kantoor werken? Een warm welkom en voelen dat je gewaardeerd wordt is voor alle collega's belangrijk. Zorg daarom voor een prettige, veilige en gezonde werkomgeving.

Betere brandveiligheid op kantoor!

Blusapparatuur dient jaarlijks gecontroleerd te worden door een REOB-erkend onderhoudsbedrijf. Behalve uw verzekeringmaatschappij eisen ook de Arbowet, de Wet Milieubeheer en de arbeidsinspectie periodiek onderhoud. Controle en onderhoud van brandblussers wordt gepleegd conform de wettelijk vastgestelde normen.

Meer weten? Klik hier!

Zijn er voldoende EHBO/BHV materialen aanwezig?

Veilig werken op kantoor is nog steeds 1 van de basisregels en blijft ook na een periode van corona van groot belang. De Arbowet schrijft voor dat de inhoud van verbandtrommels jaarlijks gecontroleerd dienen te worden. Tijdens de controle wordt onder andere naar de houdbaarheidsdatum van de verbandmiddelen gekeken. De verbandtrommel wordt eventueel aangevuld en uiteindelijk wordt een goedkeuringssticker aangebracht. Kling brandbeveiliging controleert verbandtrommels zowel op locatie als in onze werkplaats.

Wij leveren ook verbandtrommels en tassen, pleistermaterialen, brandwondenproducten, wondverzorging, watten, snelverband en windsels uit eigen voorraad.

Meer weten? Klik hier!

Is de evacuatie bij uw bedrijf op order?

Iedere organisatie is volgens de Arbowet verplicht om voor een ontruimingsprocedure te zorgen. Daarnaast moeten medewerkers zodanig zijn voorgelicht en geïnstrueerd dat zij bij een calamiteit zelfstandig het pand kunnen verlaten. De ontruimingsprocedure mag naar eigen inzicht van de werkgever worden opgesteld.

In het ontruimingsplan worden de ontruimingsprocedure, de instructies voor het personeel en de taken voor de bedrijfshulpverleners schriftelijk
vastgelegd. Hoe kunt u deze werkomgeving vormgeven?

Meer weten? Klik hier!

Opgeleid personeel is belangrijk!

Het kabinet neemt bedrijfsveiligheid serieus en heeft het belang van EHBO-, BHV- en veiligheidstrainingen onderkend! Kling-opleidingen is dan ook weer volledig geopend. Er zijn nieuwe richtlijnen, en wij zijn vanaf 1 maart 2021 weer gestart met alle cursussen. We werken volgens de RIVM richtlijnen. In de versoepelingen van de coronaregeling worden EHBO-, BHV- en veiligheidstrainingen voor beroep en bedrijf expliciet genoemd. Alle bedrijven, instellingen en organisaties kunnen weer een opleiding aanvragen.

Cursussen die u bij Kling-opleidingen kunt volgen zijn BHV, EHBO, AED en reanimatie, kleine blusmiddelen, REOB – ODB, VCA en heftruck.

Meer informatie over opleidingen? Klik hier!

Neem contact op voor meer informatie of een afspraak. We denken graag met u mee en geven u graag advies. Bel: 0412-612830
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn